Inbreker steelt 30 abortuspillen uit Mildred Rutgers Huis in Arnhem

ARNHEM - In abortuskliniek Mildred Rutgers Huis in Arnhem is vorige week ingebroken. Er werden circa dertig pillen buitgemaakt, vertelt directeur Eric Bos.

'In de nacht van donderdag op vrijdag is er rond 04.00 uur bij ons ingebroken. De dader - of daders - heeft onze achterdeur geforceerd en is zo naar binnengekomen. Ons alarm ging meteen af. Toen zijn wat kasten opengebroken en zijn de abortuspillen meegenomen. Agenten arriveerden ongeveer tien minuten later, maar toen was de dader al weg.'

De schade van de inbraak geschat Bos op zo'n 1000 euro. 'De geforceerde deur is inmiddels vervangen. We hebben daarnaast schade aan enkele kasten. Hier moeten we ook nieuwe voor kopen.'

Tweede inbraak

Het is de tweede keer in de geschiedenis van de abortuskliniek dat daar is ingebroken. Zeven jaar geleden gebeurde het voor het eerst. Ook toen werd een deur geforceerd, alleen ging het destijds om de voordeur. De directeur ziet geen samenhang tussen beide inbraken.

Een forensisch team van de politie heeft inmiddels onderzoek gedaan naar de meest recente inbraak. Er is voor zover bekend nog geen dader of daders aangehouden.

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Gezondheid Politie
Deel dit artikel:

Reageren