Slagbomen tegen sluipverkeer in Dieren

DIEREN - Doorgaand verkeer in Dieren rijdt de komende acht maanden over een tijdelijke weg met slechts twee rijstroken. Tot nu toe kon het verkeer over twee keer twee rijstroken.

In Dieren is vandaag begonnen met het aanleggen van een tijdelijke weg door het centrum. De weg gaat zaterdag open en is dan voor acht maanden de enige doorgang. De tijdelijke weg langs het station geeft ruimte om de huidige weg af te breken en uit te graven tot een ondergrondse tunnelbak waar in de toekomst al het doorgaande verkeer door gaat rijden.  De tijdelijke weg is wel smaller dan de huidige;twee in plaats van vier rijstroken.

Doel van het hele project Traverse Dieren is de doorstroom van het autoverkeer dwars door Dieren te verbeteren. Het snelle, doorgaande verkeer rijdt in de toekomst door de tunnelbak, onder het dan nieuwe stationsplein door. Het overige verkeer in Dieren zelf maakt dan gebruik van een andere weg.

23.000 wagens

Nu al komen er per etmaal 23.000 voertuigen door Dieren, dat worden er in de toekomst alleen maar meer. Door het doorgaande verkeer door een verdiept aangelegde weg zonder verkeerslichten te leiden, is de verwachting dat de doorstroming sneller gaat.

Om eventueel sluipverkeer tijdens de werkzaamheden tegen te gaan, staan er op de Zutphensestraatweg slagbomen die het sluipverkeer vertragen. Woordvoerder Marieke Thissen van Traverse Dieren: 'De verwachting is dat automobilisten dan tóch de gebruikelijke omleidingsroute volgen.'

Nieuw stationsplein en parkeergarage

Over de tunnelbak komt een nieuw stationsplein dat het noorden van Dieren met zuid verbindt. Voetgangers en fietsers kunnen via een zogeheten passerelle, een brug, straks op het plein komen en oversteken. Ook wordt er nog een verdiepte parkeergarage gebouwd bij het station.

Begin 2015 zijn de eerste werkzaamheden van start gegaan. Het totale project Traverse Dieren is naar verwachting in de loop van 2019 klaar.

Meer over dit onderwerp:
Rheden
Deel dit artikel:

Reageren