Ophef over een folder tegen opvang asielzoekers in Beneden-Leeuwen

BENEDEN-LEEUWEN - Ophef in Beneden-Leeuwen over een folder die afgelopen week is verspreid over de huisvesting van statushouders, asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen.

De gemeente West Maas en Waal wil 12 statushouders in een fabriek onderbrengen die daarvoor verbouwd wordt. Buurtbewoners vinden dat de gemeente niet open genoeg is geweest over de plannen en zijn tegen de komst van de asielzoekers op die plek. Om dat duidelijk te maken verspreiden ze folders waarin onder meer wordt opgeroepen om naar de gemeenteraad te komen.

CDA raadslid Gaby Lamers, die ook mede-eigenaar is van de fabriek, noemt de flyer een 'waardeloze zaak'. Woensdag deed hij aangifte wegens smaad en laster. Hij voelt zich persoonlijk aangevallen. 'Niet alleen op de flyer staan onwaarheden, ook op social media wordt er van alles geroepen. Mijn gezin en ik worden erop aangesproken. Ik ben er klaar mee,' zegt Lamers.

De vergunning voor de plaatsing van de statushouders is nog niet afgegeven. Tot verbazing van de omwonenden is de verbouwing van de fabriek al wel begonnen. Lamers verwacht dat de vergunning er komt. Hij noemt het risico dat het niet doorgaat dan ook aanvaardbaar. 

 

Deel dit artikel:

Reageren