Apeldoornse vlogster Joy (13) reageert op haatreacties in de week tegen het pesten

APELDOORN - Al bijna 2,5 jaar maakt de dertienjarige Joy vlogs, zeg maar videodagboeken. Onder haar razendpopulaire video's, waarin ze haar mening geeft over beauty en fashion, krijgt de Apeldoornse tiener altijd veel haatreacties.

Langzamerhand raakte Joy eraan gewend. Ze besloot de cyberpesters dan ook maar gewoon te negeren. Maar nu het de nationale week tegen het pesten is, heeft ze besloten een vuist te maken. In haar laatste video op haar kanaal, genaamd BeautyNezz, gaat Joy op bezoek bij Ellie Lust in Amsterdam. Lust is politiewoordvoerster en een bekend gezicht op de televisie.

'Om te kotsen'

'Haatreacties kunnen heel erg kwetsend zijn voor iemand. Ze kunnen ook heel erg ver gaan', vertelt Joy, die onder meer 'om te kotsen' wordt genoemd. In een andere reactie schrijft een volger zelfs: 'Ik hoop dat je dood valt!' Verder zijn er nog maar weinig ziektes die Joy nog niét toegewenst heeft gekregen.

Beveilig jezelf

Politiewoordvoerster Lust geeft als tip mee dat iedereen in eerste instantie al moet zorgen dat de privacy-instellingen goed staan. Joy geeft aan dat zij bijvoorbeeld een 'slotje' op haar Instagram-account heeft, waardoor je eerst toestemming van haarzelf moet krijgen alvorens je haar foto's en video's kan zien.

Triest

Met de vlog hoopt Joy internetpesters aan het denken te zetten. 'Ik heb vandaag heel veel geleerd bij de politie, ik hoop jullie ook. Denk voortaan na voordat je een haatreactie plaatst! Het is helemaal niet stoer, het is juist triest. Behandel iemand zoals je zelf behandeld wil worden, dat geeft jezelf óók een beter gevoel', besluit de dertienjarige Joy haar boodschap.

Het kanaal van Joy is hier te vinden.

Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn
Deel dit artikel:

Reageren