'Al 40 filialen Albert Heijn doelwit van pinautomaatkrakers'

GELDERMALSEN - De plofkraak op een pinautomaat, woensdagavond in Geldermalsen, staat niet op zichzelf. Dat blijkt uit cijfers van het blad Distrifood. De vrijstaande pinautomaten van de ING in Albert Heijn-filialen zijn een geliefd doelwit, wijzen de cijfers uit. Zo'n 40 filialen en franchisevestigingen van AH in het hele land zijn al betrokken geweest bij kraken.

De Nederlandse Vereniging van Banken heeft berekend dat het kraken van pinautomaten over het algemeen weinig oplevert. Maar de schade als gevolg van plof- en ramkraken kunnen per keer in de miljoenen euro's lopen, bijvoorbeeld door vernielde puien van winkels.

Volgens de NVB zet de stijgende trend van het afgelopen half jaar door. Toen waren er 3 ramkraken, 16 plofkraken en was er 22 keer op een andere manier geprobeerd een pinautomaat open te maken. Vorig jaar waren het nog in het totaal 86.

Het aantal kraken leek de afgelopen jaren juist te dalen. In 2013 werden nog 133 pinautomaten met geweld opengemaakt, een jaar later waren het nog 49. Maar vorig jaar en dit jaar laten weer een stijging zien. In de nacht van maandag op dinsdag waren vier Albert Heijn-vestigingen met een ING-pinautomaat het doel van krakers. Daar kwam gisteravond laat de Albert Heijn in Geldermalsen bij.

Zie ook: 

Meer over dit onderwerp:
Geldermalsen Politie
Deel dit artikel:

Reageren