Wageningen Universiteit gedaald in top 200 beste universiteiten wereldwijd

ARNHEM - De Wageningen Universiteit staat ook dit jaar weer in de wereldwijde top 200 van universiteiten. Het toonaangevende blad Times Higher Education plaatste de instelling op de 65ste plaats. Vorig jaar stonden de Wageningers nog op plek 47.

De World University Rankings van de Times is een wereldwijde lijst van de 200 beste universiteiten. Bij het opstellen daarvan wordt gekeken naar onder meer onderzoek, kwaliteit van onderwijs en internationale activiteiten.

In de lijst komen in totaal 13 Nederlandse universiteiten voor. De beste hiervan is de Technische Universiteit Delft op de 59ste plek. Ook de Universiteit van Amsterdam (63) staat nog boven de Wageningen Universiteit.

'Prestatie van wereldformaat'

'Dertien Nederlandse universiteiten behoren al jaren tot de top van de wereld, met acht universiteiten in de top 100. Dat is een prestatie van wereldformaat waar wij trots op zijn', zegt Karl Dittrich, voorzitter van universiteitenkoepel VSNU.

De lijst wordt aangevoerd door de University of Oxford uit het Verenigd Koninkrijk. De Amerikaanse universiteiten California Institute of Technology en Stanford voltooien de top drie.

Meer over dit onderwerp:
Wageningen
Deel dit artikel:

Reageren