Bewoners tegen verkeersplan, rennende ambtenaren en strafeis in misbruikzaak: dit is het nieuws van donderdag 22 september

ARNHEM - Bewoners van de wijken Zevenhuizen en Zuidbroek in Apeldoorn zijn fel tegen het verkeersplan van de gemeente, ambtenaren lopen de marathon op sportcentrum Papendal in Arnhem en de man die ervan wordt verdacht het meisje Lisa te hebben misbruikt, hoort vandaag welke straf tegen hem wordt geëist.

Bewoners tegen verkeersplan

Bewoners van de Apeldoornse wijken Zevenhuizen en Zuidbroek zien het verkeersplan van de gemeente helemaal niet zitten. Het plan moet de verkeersproblemen in de buurt tijdens de ochtendspits oplossen. 

'Als dit nieuwe plan wordt uitgevoerd, dan trekt het de problemen nog veel verder de wijk in, daar waar het nu nog aan de rand van de wijk blijft', aldus een bezorgde bewoner. De wijkbewoners laten het er niet bij zitten en gaan vanavond inspreken tijdens de politieke markt in het gemeentehuis.

Ambtenaren lopen marathon

Op sportcentrum Papendal in Arnhem lopen ambtenaren en bestuurders vandaag de Ambtenarenmarathon; een estafetteloop voor teams van 6 tot 10 personen. Alle deelnemers lopen minimaal twee rondjes van ruim 2 kilometer, waardoor gezamenlijk de magische afstand van 42 kilometer en 195 meter wordt afgelegd.

Maar liefst 70 teams van ambtenaren van gemeenten, maar ook waterschappen, provincie Gelderland en het RIVM zijn vertegenwoordigd. Vorig jaar mocht het team van de gemeente Houten zich 'snelste ambtenaren van Nederland' noemen. De ambtenaren lopen ook nog eens voor een goed doel: het Fonds verstandelijk gehandicapten.

Strafeis na misbruik 13-jarige Lisa

Op 23 juli vorig jaar verdween de 13-jarige Lisa uit een vakantiepark op de Veluwe. Vijf dagen later werd ze teruggevonden. Ze zou zijn weggelokt door Danny D, een man van 41 uit Koudekerk aan de Rijn.

D. hoort vandaag welke straf het Openbaar Ministerie  tegen hem eist vanwege het seksueel misbruiken van Lisa. Hij zou haar hebben aangezet tot het doen van seksuele handelingen.

Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn Arnhem
Deel dit artikel:

Reageren