OM: Omstreden natuurgenezer Ross had geen toestemming voor gebruik 'eigen' preparaat

APELDOORN - De Duitse natuurgenezer Klaus Ross had bij de regionale overheid moeten melden dat hij zelf de glucoseblokker 3-BP samenstelde, maar heeft dat niet gedaan. Dat zegt de hoofdofficier van de Duitse justitie, Axel Stahl, in dagblad Rheinische Post.

Drie van zijn patiënten, onder wie een Apeldoorner, overleden nadat ze met het middel waren behandeld. Dat gebeurde in de kliniek van Ross in het Duitse Bracht, net over de Nederlandse grens.

'Mogelijk te hoge dosis'

Zijn ex-compagnon André Hartel vertelde eerder tegen de Telegraaf dat Ross wegens geldbesparing van kant-en-klare 3-BP infusen overstapte naar poeder dat hij zelf moest klaarmaken. Hartel denkt dat het bij de bereiding fout is gegaan en de patiënten een te hoge dosis kregen.

'Moeilijk te bewijzen'

Ross wordt verdacht van dood door schuld of zware mishandeling omdat hij levensreddende handelingen zou hebben nagelaten toen de patiënten slechter werden tijdens de behandeling.

Volgens hoofdofficier Stahl wordt het zeer moeilijk te bewijzen dat de 3-BP infusen causaal hebben geleid tot de dood van de drie patiënten.

Zie ook:

Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn Gezondheid Kankerkliniek
Deel dit artikel:

Reageren