NAC nodigt supporters De Graafschap uit voor een biertje

BREDA - Supporters van De Graafschap die vrijdag afreizen naar Breda voor de kraker tegen NAC, zijn uitgenodigd om voor de wedstrijd een biertje te drinken op het plein waar de supporters van NAC verzamelen.

Dat is te lezen op de website van NAC Breda. De banden tussen beide supportersgroepen zijn van oudsher goed. Dat heeft vooral te maken met de wedstrijd in Doetinchem op 31 mei 2001. Ferry van Vliet, speler van NAC, was voorafgaand aan de wedstrijd overleden bij een auto-ongeluk. Dat leidde tijdens en na de wedstrijd tot emotionele taferelen, waarbij Achterhoekse supporters de Bredase fans massaal een hart onder de riem staken.

Goede samenwerking

'Om de goede banden tussen de supporters te benadrukken is onder de supportersgeledingen van beide clubs het idee ontstaan om voorafgaand aan de wedstrijd op het supportersplein samen te komen. Door een goede samenwerking tussen clubs, politie en supporters is dit gelukt. Aanstaande vrijdag zijn de supporters van De Graafschap daarom welkom op het supportersplein voor Café Beatrix om een biertje of andere versnapering te nuttigen', zo valt te lezen op de site van de Bredanaars.

Bij de wedstrijd tegen Telstar van twee weken geleden waren ook al allerlei gezamenlijke activiteiten. Aanhangers van beide clubs verzamelden in dezelfde kroeg en gingen samen naar het stadion, onder meer om het gezamenlijke clubicoon Simon Kistemaker te eren.

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal De Graafschap Doetinchem Sport
Deel dit artikel:

Reageren