Nijmegen over verknald feestje: 'Sorry'

NIJMEGEN - 'Excuses zijn op zijn plaats', zegt burgemeester Bruls over het feestje dat door miscommunicatie niet doorging. Een straatfeest in de Sint Jacobslaan werd door de organisatie op het laatste moment afgeblazen omdat ze geen toestemming hadden. Dachten ze.

Nijmegen had te laat overleg met vervoersbedrijf Breng over het tijdelijk verleggen van de buslijn. Pas vlak voor het feest bleek dat Breng daar bezwaar tegen had.

De gemeente belde de initiatiefnemers van het feest, die op hun beurt weer aan alle deelnemende partijen lieten weten dat het feest niet door ging om boetes te voorkomen.

'Heel erg vervelend'

Later op de dag nam de gemeente nog eens contact op met de organisatie om te vertellen dat het feest tóch door kon gaan. De bezwaren van de busvervoerder bleken toch niet zo ernstig.

Maar dat was dus te laat. De feestneuzen hadden zelf uit voorzorg de stekker er al uitgetrokken. 'Heel erg vervelend dat door een fout van ons het zo laat bekend is geworden', zegt Bruls.

Hij gaat binnenkort nog een keer met de organisatoren om tafel zitten. 'Maar we bieden ze geen feestje aan ter compensatie', zegt Bruls. 'Ze hebben het zelf afgelast, dat hadden ze niet hoeven doen'.

Heel boos

Het is nog maar de vraag of er nog een nieuw feestje komt in de Sint Jacobslaan. De organisatoren lieten eerder op facebook weten heel boos te zijn over de gang van zaken.

Vooral ook omdat het een jaar daarvoor ook al mis ging. 'Met dank aan de mensen van de gemeente dat we voor het tweede jaar op rij zwaar voor schut staan', schreven ze vorige maand.

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen Politiek
Deel dit artikel:

Reageren