Anderhalf miljoen euro subsidie voor Regio FoodValley

EDE - Regio FoodValley kan vanuit de provincie ruim 1,5 miljoen euro aan subsidie verwachten. Dat laat de provincie vandaag weten.

Er wordt 350.000 euro beschikbaar gesteld om jongeren en kinderen te stimuleren een opleiding richting techniek en food te kiezen. Ook gaat er een ton naar een project om kennis en innovatie beter met elkaar te delen. De hoofdprijs, 1,2 miljoen euro, gaat naar het Poultry Expertise Centrum, om het tot een internationaal opleidings- en kenniscentrum voor de pluimveesector te ontwikkelen.

'Blij met bijdrage'

Burgemeester Cees van der Knaap, voorzitter van Regio FoodValley, is verheugd. 'Ik ben blij met de bijdrage van Gelderland aan het succesvol uitvoeren van de agenda van onze regio. Realisatie hangt af van de blijvende inzet van alle partners. Dat lukt hier goed en dat zegt veel over elke partner individueel.'

FoodValley is een samenwerking tussen de gemeenten Ede, Rhenen, Veenendaal, Wageningen, Renswoude, Scherpenzeel, Barneveld en Nijkerk. Ze zetten zich in op het gebied van economie, ruimtelijke ordening en mobiliteit.

Deel dit artikel:

Reageren