MASV uit Arnhem tijdelijk uit competitie vanwege mogelijke kopstoot naar scheidsrechter

ARNHEM - Het eerste elftal van de Arnhemse amateurclub MASV komt de komende twee weken niet in actie. De tuchtcommissie onderzoekt de ongeregeldheden die afgelopen weekend ontstonden in het duel met RKSV Driel.

'We gaan nu de verklaringen opvragen om de zaak voor te bereiden', zegt een KNVB-woordvoerder. 'Begin oktober verwachten we de uitkomsten hiervan en dan kan de eventuele straf worden uitgesproken.'

Rode kaarten

Het eerste elftal van MASV speelde zondag de uitwedstrijd tegen RKSV Driel, in de vierde klasse. In de eerste helft werd de grensrechter van de Arnhemmers met rood weggestuurd. Vlak voor tijd kregen ook twee spelers van MASV de rode kaart van scheidsrechter Philippo.

De leidsman voelde zich daarna zo bedreigd door de bezoekers dat hij de wedstrijd staakte. In het tumult dat ontstond zou scheidsrechter Philippo een kopstoot hebben gekregen van zowel een speler van MASV als een supporter.

Door het onderzoek komen de wedstrijden tegen Angeren en SDOO voorlopig te vervallen.

Negatief in het nieuws

Het is niet de eerste keer dat de Arnhemse amateurclub negatief in het nieuws komt. In 2013 werd een speler van die club voor zes maanden geschorst vanwege grove beledigingen tijdens de wedstrijd. Twee jaar later sloeg een andere speler een scheidsrechter in het gezicht.

Zie ook:

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Sport
Deel dit artikel:

Reageren