Filmbedrijf koopt paardenstal op kazerneterrein in Ede

EDE - Op de kazerneterreinen in Ede wordt binnenkort een paardenstal omgebouwd tot het nieuwe bedrijfspand van filmbedrijf Redrum, zo meldt de gemeente.

De koopovereenkomst is onlangs getekend. Het gaat om de tweede van de in totaal acht stallen op het terrein Maurits Noord. De stallen zijn ruim honderd jaar geleden gebouwd om de paarden van het eerste regiment Huzaren te huisvesten. In 2011 kocht de gemeente de stallen, in eerste instantie om te slopen. Vanuit de inwoners kwamen er echter al snel veel initiatieven om de stallen in te zetten voor andere bestemmingen. Zodoende bleven ze bestaan en vormen ze nog altijd een historisch onderdeel van Maurits Noord, samen met de Arthur Koolkazerne en de Van Essen Kazerne.

'Waar we op hoopten, gebeurt nu ook'

Nu gaat filmbedrijf Redrum, dat nationale bekendheid geniet op het gebied van filmproducties, reclames en animaties, er dus zetelen. Redrum zat al een tijdje in het gebouw van de Heidebrouwerij, ook op de kazerneterreinen. Wethouder Weijland is erg blij met de verplaatsing van het bedrijf naar de stallen op de Veluwse Poort. 'Waar we op hoopten gebeurt nu ook. Een bedrijf dat zich tijdelijk vestigt op de kazerneterreinen wil hier graag definitief blijven. En dat het zo’n creatief bedrijf is, met een goede naam, maakt het natuurlijk alleen maar mooier.'

'Zoeken bewust de ruimte'

Carlijn Emmen, directeur van Redrum, is ook erg blij met de deal. 'Deze stallen zijn een perfect onderkomen voor de creatieve industrie. De ruimte voor onze greenscreen-studio’s (een studio waarin beeld voor een groen scherm gefilmd wordt, red.) en werkplekken in een huisvesting met karakter is precies waar wij naar op zoek waren. Daarnaast is de goede bereikbaarheid bij het station en de snelwegen ideaal voor onze mensen en klanten die uit het hele land komen. Waar concurrenten vaak kiezen voor de Randstad, zoeken wij bewust de ruimte. De groene omgeving inspireert ons. Vanaf deze locatie gaan nog heel veel concepten tot leven komen.'

Historie blijft behouden

Bij de verbouwing van de stallen zullen historische details en de eenheid en uitstraling behouden blijven. Zo zullen oude elementen, zoals de staldeuren en het houtwerk op de koppen van de gevels, weer worden teruggebracht.

Meer over dit onderwerp:
Ede Omroep Ede
Deel dit artikel:

Reageren