Nieuws

Hennepkwekerij in zeecontainers: man uit Ulft moet cel in

Het was een opvallende vondst mei vorig jaar: in Ulft had een man bij zijn huis een hennepkwekerij ondergebracht in twee ondergrondse zeecontainers. Hij is woensdag veroordeeld tot drie maanden cel en een werkstraf van 240 uur. © Omroep Gelderland
ULFT - Het was een opvallende vondst mei vorig jaar: in Ulft had een man bij zijn huis een hennepkwekerij ondergebracht in twee ondergrondse zeecontainers. Hij is woensdag veroordeeld tot drie maanden cel en een werkstraf van 240 uur.
Volgens de rechtbank heeft de man van 43 de professionele hennepkwekerij samen met anderen opgezet en uitgebaat. Ook bouwde hij een schuur met een kelder eronder. Ook in de kelder richtte hij een kwekerij in. Om de hennepkwekerij van stroom te kunnen voorzien, was een illegale elektriciteitsaansluiting aangelegd.

135.000 euro winst

De rechtbank schat dat de man ruim 135.000 euro winst maakte door de hennepteelt. Hij moet dat terugbetalen. De man wil niet zeggen wat de rol van de medeverdachten was. De rechtbank liet meespelen dat de man een blanco strafblad heeft.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!