Man die meisje (13) van camping Veluwe zou hebben gelokt en misbruikt, had 4500 afbeeldingen van haar

UDDEL - De man van 42, die ervan wordt verdacht dat hij vorig jaar de 13-jarige Lisa van een camping op de Veluwe weglokte en misbruikte, had 4500 afbeeldingen en twee filmpjes van haar. Dat bleek woensdag tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Lisa verdween vorig jaar zomer vanaf een bungalowpark in Nieuw-Milligen bij Apeldoorn, waar ze met familieleden verbleef. Ze is volgens justitie door de verdachte, Danny D., weggelokt en daarna door hem misbruikt.

Seksuele handelingen voor de webcam

Dagen later werd het meisje in een bus teruggevonden. Ze had via internet contact gehad met de man, die zich had voorgedaan als 14-jarige jongen.

D. zou Lisa hebben aangezet tot het verrichten van seksuele handelingen voor de webcam. Volgens de 42-jarige man uit Koudekerk aan den Rijn ging hij bij twee van de 300 meisjes met wie hij chatte over de schreef.

Verslaggever Mirjam de Witte was vanochtend aanwezig en volgde de zaak:

Veel meer slachtoffers

D. staat niet alleen terecht voor het misbruiken van Lisa uit Spijkenisse. Hij zou ook een ander meisje hebben misbruikt. Daarnaast verdenkt justitie hem er van dat hij zestien andere meisjes heeft verleid zich voor de webcam uit te kleden en seksuele handelingen bij zichzelf te verrichten. Daar maakte hij opnames van.

Bij de zitting gaf D. direct toe dat hij zich aangetrokken voelt tot jonge meisjes en dat hij veel te ver is gegaan in zijn contact met hen. Destijds zag hij zichzelf niet als pedofiel. 'Ik dacht dat het alleen voor baby's en hele jonge kinderen gold. Nu weet ik dat dat niet zo is.'

Niet de eerste keer

De man is in 2011 al veroordeeld voor het bezit en maken van kinderporno. Die maakte hij door een meisje van ongeveer 13 jaar opdracht te geven zich voor de webcam uit te kleden en aan zichzelf te zitten.

Donderdag volgt de strafeis tegen Danny D. De verdachte heeft een groot deel van de feiten die hem ten laste worden gelegd bekend. Zelf wil hij opgenomen worden in een gesloten kliniek. Deskundigen willen dat hij tbs met dwangverpleging krijgt.

Zie ook:

Familie vermiste Lisa: 'Ontzettend bedankt Nederland!'

Lisa vermoedelijk slachtoffer seksueel misbruik

Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn Rechtbank
Deel dit artikel:

Reageren