Politie zet 'gouden' baanwielrenner Teun Mulder uit Epe in het zonnetje

EPE - De politie heeft Teun Mulder in zijn woonplaats Emst in het zonnetje gezet. De 35-jarige baanwielrenner werd gefeliciteerd door zijn collega's bij de politie. Ze zijn trots op Epenaar Mulder, die als piloot tijdens de Paralympische Spelen een gouden medaille won met Tristan Bangma.

'De focus en fitheid die je als topsporter moet hebben, zijn ook voor politiemensen nodig. Ook discipline, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid zijn eigenschappen die in je rugzak horen', vertelt teamchef Specialistische Ondersteuning Ron van Brussel op de site van de politie.

'Wij hebben Teun als politie Oost-Nederland in de gelegenheid gesteld om te trainen voor alle grote wedstrijden. Dit betekende wel dat Teun beperkt inzetbaar was voor het Team Forensische Opsporing. Zijn naaste collega's hebben dat samen opgevangen. Daarom voelt deze gouden medaille ook een beetje van ons allemaal.'

Paralympische Spelen

De Epenaar won tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen een bronzen medaille op het onderdeel keirin. Een jaar later maakte hij bekend over te stappen naar het baanwielrennen op de tandem.

Mulder deed als piloot van de visueel gehandicapte Bangma mee aan de afgelopen Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Het duo won hij op de 1000 meter tijdrit de gouden medaille. Ze deden dit in een paralympisch record met een tijd van 59,822.

Fulltime agent

Na de winst van de gouden medaille op de Paralympische Spelen heeft Mulder besloten zijn professionele carrière als wielrenner te beëindigen. Hij gaat zich nu fulltime bezighouden met zijn politiewerk.

Zie ook:

Deel dit artikel:

Reageren