Beatrix bij molen, paralympiërs naar koning en rechtszaak ontucht: dit is het nieuws van woensdag 21 september

ARNHEM - Prinses Beatrix opent de gerestaureerde molen in Oldebroek, de Paralympische sporters worden gehuldigd door de koning en de verdachte van het misbruik van het meisje Lisa staat voor de rechter.

Beatrix opent molen

In vroegere tijden las ze de troonrede voor, maar van die verplichting is prinses Beatrix ontslagen. En dus heeft ze genoeg tijd voor andere dingen, zoals het openen van de gerestaureerde molen De Hoop in Oldebroek.

De restauratieperiode van de korenmolen uit 1853 duurde vijf jaar. Nu kunnen de wieken weer draaien en krijgt de molen haar oorspronkelijke functie terug: malen, pellen en olie slaan.

Paralympische sporters naar koning

Koning Willem-Alexander las dinsdag wel de troonrede voor, maar woensdag heeft hij weer volop tijd voor andere dingen. Zoals de ontvangst van de Paralympische sporters.

De Gelderse medaillewinnaars, 17 in totaal, worden ontvangen in de Grote Kerk in Den Haag, waar ze ook worden toegesproken door premier Rutte. Daarna gaan de medaillewinnaars naar paleis Noordeinde, waar ze op het bordes worden gehuldigd.

Misbruik Nieuw-Milligen

De 41-jarige Danny D. moet voor de rechter komen. Het meisje Lisa verdween vorig jaar zomer vanaf een bungalowpark in Nieuw-Milligen, waar ze met familieleden verbleef. Ze bleek door de verdachte, Danny D., te zijn weggelokt. Later is het meisje in een bus aangetroffen. Ze had via internet contact gehad met de man, die zich had voorgedaan als 14-jarige jongen.

De man zou kinderporno met haar hebben gemaakt. Danny D. is in 2011 al voor een vergelijkbaar delict veroordeeld.

Deel dit artikel:

Reageren