Bureau GLD 21 september 2016

In deze uitzending veel beelden van verdachten. De onderwerpen: mishandeling door een groep in Zutphen, pinpasdiefstallen Veluwe, Oosterbeek en Heerde, en een vrouw uit Zieuwent is ruim 10.000 euro kwijt na phishing. Denk mee met deze zaken!

Tips:

De politie heeft afgelopen week een verdachte aangehouden voor de steekpartij in Harderwijk, van anderhalve week geleden. Het is een jongen van 17, ook uit Harderwijk. 

Mishandeling centrum Zutphen

Tijdens het stappen wordt in Zutphen een stel mishandeld. Het begint allemaal in een café aan de Vaaltstraat. Een kennis van de man en de vrouw wordt betast door een jongen, als de vrouw daar wat op zegt, reageert de man direct agressief. De man springt tussen beide en krijg klappen. Hij krijgt een flink aantal klappen. Van verschillende kanten wordt hij geslagen. In het tumult zijn de man en de vrouw de kroeg uitgezet.

Groep valt de slachtoffers aan

Iets verderop in de Vaaltstraat, wordt het stel weer opgezocht door de groep. Het zou gaan om ongeveer 10 jongeren. Vooral de man wordt van alle kanten aangevallen, ook als hij op de grond ligt. Zijn vrouw wil hem beschermen door bovenop hem te gaan zitten.

Door het ingrijpen van omstanders kan het stel wegkomen. Niet veel later gaan ze zelf naar het ziekenhuis.

Signalementen

Het stel is nog steeds heel angstig, vooral omdat de daders nog vrij rondlopen. De man hield aan de vechtpartij een hersenschudding over en veel kneuzingen waaronder een zwaar gekneusde pols. De vrouw liep verschillende blauwe en pijnlijke plekken op waaronder een blauw oog.

Niet van de hele groep is een signalement. Wel van drie daders. Eén is zonnebankbruin ongeveer 1.85 meter lang. Er was een getinte jongen met een snorretje en golvend zwart haar. Hij was ongeveer 1.70 meter lang en fors, maar niet dik. De derde dader die het slachtoffer is bijgebleven was een jongen met een donkere huidskleur, vermoedelijk van Afrikaanse afkomst. Hij had kort, krullend haar.

Getuigen

Er moeten mensen zijn die meer weten over wie de daders zijn die met name de 38-jarige man zwaar mishandeld hebben.  De politie zoekt in het bijzonder een jongen die het vrouwelijke slachtoffer na het voorval een glas water kwam brengen. het zou gaan om een blanke jongen met donker haar en hij droeg vermoedelijk een donker bomberjack. De politie wil deze getuige heel graag spreken.

Was je getuige, of weet je meer van deze zaak Tip de politie met je informatie 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

Vrouwen worden verdacht van meerdere diefstallen op de Veluwe

Op de beelden zien we de vrouwen toeslaan in Hattem. Op zaterdag 13 augustus maken ze daar een slachtoffer van 64 haar bankpas afhandig. Korte tijd later wordt de pas gebruikt. De vrouwen worden ook verdacht van diefstallen in Nunspeet, Ermelo en Zwolle.

Signalementen

Wat opvalt aan de vrouwen is dat er één zwanger lijkt te zijn. Ze is rond de 1.60 meter lang en tussen de 30 en de 35 jaar oud. De andere vrouw wordt omschreven als mooie vrouw om te zien, ze heeft lang haar en jonger dan de andere vrouw.

Bel de politie met informatie.

10.000 duizend euro kwijt na phishing

Een vrouw uit Zieuwent is veel geld kwijt nadat haar pinpas op slinkse wijze is gestolen. Met de bankpas wordt de totale rekening geplunderd, ruim 10-duizend euro!! De man die we op de foto zien heeft de pas meerdere keren gebruikt in Utrecht. Wie is dit?

 

Meer over dit onderwerp:
Bureau GLD
Deel dit artikel:

Reageren