Nieuws

Bekerkoorts in Ermelo en Lienden: kan er worden gestunt?

Hans Kraay aast op een nieuwe bekerstunt met FC Lienden
De komende week komen acht Gelderse club in actie in de eerste ronde van de KNVB-beker.
ERMELO - De komende week komen acht Gelderse club in actie in de eerste ronde van de KNVB-beker.
Het is voor profclubs altijd zaak om geen slachtoffer te worden van een stunt van een amateurclub. En daar zijn de amateurs nou juist op uit. Woensdag krijgt derde divisionist DVS'33 uit Ermelo daarvoor een unieke kans, uitgerekend tegen streekgenoot PEC Zwolle. En woensdag mag ook het FC Lienden van Hans Kraay proberen om AZ te verrassen. Dat lukte de ploeg ooit in 2008 tegen Vitesse, dat met 1-0 onderuit ging in het Betuwse dorp.
Achilles'29 had als amateurclub een reputatie als stuntploeg. Volendam, RKC, Heracles, Telstar en MVV gingen eraan. Maar als profclub is Achilles minder succesvol in de beker. En met IJsselmeervogels-uit wacht er dinsdagavond een lastige opponent voor de hekkensluiter in de eerste divisie. Vitesse moet ook oppassen voor een verrassing als de Arnhemmers donderdag op bezoek gaan bij De Dijk in Amsterdam, de koploper in de derde divisie zondag.
De Graafschap wacht dinsdagavond de zware uitwedstrijd tegen eredivisionist Heerenveen en NEC ontvangt woensdag in eigen stadion ADO Den Haag. De amateurs van De Treffers krijgen die avond ASWH op bezoek en TEC uit Tiel gaat donderdag naar Haaksbergen voor de confrontatie met HSC'21.