Nieuws

Bejaarde man (72) gooit zoutzuur over man in Terborg

Een 72-jarige man uit Gaanderen is zondagavond opgepakt, nadat in Terborg een 52-jarige man vermoedelijk zoutzuur over zich heen had gekregen. Het slachtoffer had lichte verwondingen en ademhalingsproblemen. Hij werd naar de eerste hulp gebracht, maar is inmiddels weer thuis. © Patrick Apenhorst/Persbureau Heitink
TERBORG - Een 72-jarige man uit Gaanderen is zondagavond opgepakt, nadat in Terborg een 52-jarige man vermoedelijk zoutzuur over zich heen had gekregen. Het slachtoffer had lichte verwondingen en ademhalingsproblemen. Hij werd naar de eerste hulp gebracht, maar is inmiddels weer thuis.
De bejaarde man was volgens de politie zondagmiddag het huis van het slachtoffer aan de Paasberglaan binnengedrongen met een fles met daarin een bijtende stof, vermoedelijk zoutzuur. Met een mondkapje over zijn mond gooide hij volgens de politie de bijtende stof naar het slachtoffer.
Nadat de bewoner de bijtende stof over zich heen had gekregen, wist hij de bejaarde man uit zijn huis te werken. De bewoner stapte onder de douche en werd daarna naar het ziekenhuis gebracht.
De brandweer heeft metingen verricht om te kijken of er nog giftige stoffen in het huis waren, maar dat was niet het geval. Nadat het huis was gelucht kon iedereen weer naar huis.
De twee mannen zijn bekenden van elkaar, maar voor de politie is het nog steeds onduidelijk waarom de bejaarde man met de vloeistof gooide. De 72-jarige man wordt verdacht van mishandeling. Hij wordt op het politiebureau verhoord.