Nieuws

100 jongste wandelaars Vierdaagse in smoking voor eigen filmpremière

NIJMEGEN - De 100 jongste wandelaars van de afgelopen jubileumeditie van de Nijmeegse Vierdaagse presenteren zondag hun eigen film. De feestelijke première in Cinemec Nijmegen wordt bijgewoond door marsleider Johan Willemstein en diverse burgemeesters van gemeenten langs de wandelroute.
Niet in hun beruchte wandeloutfit, maar in passende smoking en galajurk zien de jongelui elkaar zondag weer terug. Voor het eerst is er op deze manier een Vierdaagsefilm gemaakt. Onder de noemer #jonge100 liep het team van kinderen uit heel Nederland tussen 11 en 12 jaar de 100ste Nijmeegse Vierdaagse.

'Deze kinderen hebben een feestje verdiend'

De 'jonge 100' is een project van kindercorrespondent Tako Rietveld uit Arnhem. Hij verzamelde de honderd jongste wandelaars en liep vier dagen met ze mee. Onderweg filmde een professionele cameraploeg de kinderen en maakten de kinderen ook zelf opnames.
Luister het radio-interview met Tako Rietveld terug:
Deze première zondag is de kroon op een prachtig project, aldus Rietveld. 'Deze kinderen wandelen uit zichzelf 120 kilometer, omdat ze het leuk vinden. Het is goed dat wat meer aan iedereen te laten zien. Dat is goed gelukt. Veel landelijke media hebben aandacht aan de groep besteed en tientallen kinderen stonden vol trots in hun lokale en regionale krant. Nu zijn ze ook nog op hun eigen première, dit vergeten ze nooit meer.'

Ook naar de filmpremière?

Wil jij ook bij de première aanwezig zijn? Dat kan. Stuur een bericht met de mobiele app van Omroep Gelderland en vermeld daarin vooral wie je bent en waarom je er zondag bij wilt zijn. Winnaars krijgen bericht van de redactie.
Tijdens de Vierdaagse hebben diverse kinderen van de #jonge100 ook geld ingezameld voor een goed doel. In totaal is door hen ruim 12.000 euro opgehaald voor tien verschillende organisaties.