Nieuws

OM eist 3,5 jaar cel tegen Herman du Bois

ZUTPHEN - Het Openbaar Ministerie wil dat Herman du Bois 3,5 jaar de cel ingaat. Du Bois uit Putten wordt verdacht van betrokkenheid bij de handel in MDMA, de grondstof voor XTC.
In totaal zijn er dertien verdachten in de zaak, tegen de hoofdverdachte werd tien jaar geëist. De rechter heeft bij Du Bois rekening gehouden met persoonlijke omstandigheden. De zoon van Du Bois kreeg voor zijn aandeel in de zaak een eis van 4,5 jaar cel te horen. Herman Du Bois zat zeven jaar onterecht vast nadat hij veroordeeld was voor de moord op Christel Ambrosius, die zaak staat ook wel bekend als de Puttense moordzaak.

Buitengewoon zware eis

De raadsman van Du Bois, Geert-Jan Knoops, noemt de eis butengewoon zwaar. Hij vindt dat het Openbaar Ministerie op geen enkele wijze rekening houdt met de persoonlijke omstandigheden van Herman Du Bois. Volgens Knoops is Du Bois in de eerste plaats in een slechte financiele situatie gekomen door zijn onterechte veroordeling voor de moord op Christel Ambrosius. Na zijn vrijlating is het Du Bois nooit meer gelukt om aan het werk te komen.   
In 2002 werd hij in hoger beroep alsnog vrijgesproken, maar als het aan het OM ligt verdwijnt Du Bois opnieuw achter de tralies. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!