Nieuws

Zo gaat Gelderland om met de hitte: van zwembadboot tot tropenrooster

Gelderland ondergaat de recordtemperaturen voor deze tijd van het jaar. Op verschillende plekken zijn maatregelen genomen, van een tropenrooster tot een bijzondere zwembadboot. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Gelderland ondergaat de recordtemperaturen voor deze tijd van het jaar. Op verschillende plekken zijn maatregelen genomen, van een tropenrooster tot een bijzondere zwembadboot.
In Beneden-Leeuwen heeft de eigenaar van een werkschip van de nood een deugt gemaakt. De familie Hol woont op een woonboot aan een inham bij de Waal en heeft een bedrijf in maritieme dienstverlening.
Omdat er op dit moment geen werk is voor het werkschip heeft de familie in de boot een zuiveringspomp gelegd en daarna het schip volgepompt met water. Zo kunnen de kinderen ondanks de lage waterstand gewoon zwemmen.

Grachtenvullen

Wie in Tiel tankwagens heen en weer ziet rijden van de Waal naar de Tielse binnenstad hoeft niet raar op te kijken. Het water in de gracht staat namelijk zo laag, dat de gemeente in overleg met het Waterschap Rivierenland heeft besloten de gracht bij te vullen. 
Daarom rijden er vanaf dinsdagmiddag tot woensdagmorgen waterwagens van de Waal naar de gracht ter hoogte van de Santwijckse Poort. Met het watertransport moet het normale septemberpeil weer bereikt worden.

Arnhemse school stuurt leerlingen het bos in

Leerlingen met dit weer dwingen om binnen te zitten? Nee, dat is zielig, vond leraar Mark Mulder van de Pieter Brueghelschool in Arnhem. Hij ging met 31 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de locatie E. van Beinum naar buiten, het bos in, zo'n 300 meter verderop.
'Ik had zelf een whiteboard meegenomen', vertelt Mulder. 'En dat provisorisch opgehangen aan een voetbaldoeltje. Ik had de leerlingen gevraagd een klapstoel of een laken mee te nemen, en dat hebben ze bijna allemaal gedaan.'
Foto: Mark Mulder
Het werd een aangepaste les. 'Eerst rekenen en spelling, daarna was er tijd om verstoppertje te spelen', aldus Mulder. Rond het middaguur gingen ze weer terug naar school. 's Middags was er nog een watergevecht op het plein.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!