Nieuws

Het nieuws van de dag: megageluidshoorn naar Oosterbeek en bloemschikken op Het Loo

Paleis Het Loo
Opmerkelijke kunst is onderweg naar Oosterbeek om de Airbornewandeltocht op te sieren. We nemen een kijkje in de bloemenzee van Paleis Het Loo en spreken met paralympiër Marjolein Buis.
OOSTERBEEK - Opmerkelijke kunst is onderweg naar Oosterbeek om de Airbornewandeltocht op te sieren. We nemen een kijkje in de bloemenzee van Paleis Het Loo en spreken met paralympiër Marjolein Buis.
Een gigantische geluidshoorn wordt deze donderdagmorgen van Amsterdam naar Oosterbeek vervoerd. Het is een van de kunstwerken die zaterdag te zien is bij de Airbornetocht, waarbij traditioneel vele duizenden wandelaars zijn. Wandelaars kunnen teksten inspreken, die vervolgens uit de hoorn klinken.

Bloemenzee van Het Loo

Naast de prachtige kunstcollectie herbergt Paleis Het Loo ook veel bloemstukken. En die worden gemaakt door vaste mensen, met bloemen uit eigen tuin. Normaal gesproken is het niet mogelijk om te zien hoe die bloemstukken worden gemaakt, maar nu stelt Paleis Het Loo de ruimte open voor bezoekers.

Paralympisch succes?

En na de Olympische Spelen is het nu bijna tijd voor de paralympiërs om goud te gaan delven in Brazilië. Vandaag vertrekken de laatste sporters, onder wie Marjolein Buis uit Nijmegen. Buis tenniste zich in Londen, bij het dubbelspel, naar het goud. In Rio hoopt ze natuurlijk op nieuw succes. We spreken haar net voor het vertrek.