Nieuws

Minister Asscher gaat niet ingrijpen in kwestie Hilckmann in Nijmegen

Minister Asscher gaat zich niet bemoeien met de kwestie van de ontslagvergoeding van slachterij Hilckmann in Nijmegen. Volgens de minister is de rechter nu eerst aan zet.
NIJMEGEN - Minister Asscher gaat zich niet bemoeien met de kwestie van de ontslagvergoeding van slachterij Hilckmann in Nijmegen. Volgens de minister is de rechter nu eerst aan zet.
Vakbond FNV maakte eerder bekend dat Hilckmann weigert ex-werknemers een financiële vergoeding - de zogenoemde transitievergoedingen - te betalen.
Volgens de FNV zijn de bestuurders van de slachterij bang dat ze bij uitbetaling hiervan persoonlijk aansprakelijk gesteld zullen worden. De PvdA had kamervragen gesteld over de afwikkeling van de ontslagvergoedingen. In de beantwoording laat de minister nu weten dat hij hier niet over gaat.

Juridische strijd duurt voort

De soap rondom Hilckmann begon begin dit jaar toen de slachterij plotseling bekendmaakte de deuren te sluiten vanwege 'sterk gewijzigde marktomstandigheden'. Dit nieuws kwam enkele maanden nadat de gemeente Nijmegen 21 miljoen euro naar de slachterij had overgemaakt.
De gemeente en Hilckmann zijn in een juridische strijd gewikkeld over de terugbetaling van dit geld.