Nieuws

Leerlingenvervoer Apeldoorn zorgt voor problemen: kinderen worden niet opgehaald of onnodig rondgereden

Veel ouders klagen over het leerlingenvervoer van het speciaal onderwijs in de omgeving Apeldoorn. Sinds anderhalve week worden kinderen niet opgehaald, onnodig rondgereden en kunnen rolstoelgebruikers de bussen niet in omdat er banken staan.
APELDOORN - Veel ouders klagen over het leerlingenvervoer van het speciaal onderwijs in de omgeving Apeldoorn. Sinds anderhalve week worden kinderen niet opgehaald, onnodig rondgereden en kunnen rolstoelgebruikers de bussen niet in omdat er banken staan.
Voor Anneke Huiskamp, directeur op de Daniël de Brouwerschool in Wilp, is het geen prettig begin van het schooljaar. 'Het zijn kinderen die speciale aandacht nodig hebben, die zijn de dupe van een onbegrijpelijk systeem. De kinderen zitten soms veel te lang in de bus, de routes zijn raar.' Sinds dit jaar wordt het vervoer door de gemeente uitbesteed aan PlusOV. 
Een illustrerend voorbeeld is Julian, een kind uit Loenen, die bijna een uur en drie kwartier in de bus zat, op een traject van normaal gesproken twintig minuten. Zijn vader, Peter Timmermans, is boos. 'Het is tenenkrommend. Dan is het busje er om 7.15 terwijl we aan het ontbijt zitten, dan komt het busje ineens helemaal niet. Deze kinderen hebben juist baat bij structuur.'

Gemeente: zo snel mogelijk oplossen

De PvdA heeft vragen gesteld over de problemen en wil duidelijkheid over de aard en de omvang. De gemeente laat weten dat het zo snel mogelijk moet worden opgelost, maar dat de gemeente niet zomaar naar binnen kan stappen om het even op te lossen. 'Dit is natuurlijk vervelend voor kinderen en ouders, we blijven het nauwgezet volgen', aldus een woordvoerder van de gemeente.