Nieuws

Defensie helpt een handje bij NK Streetrace Oldebroek

OLDEBROEK - Tientallen vrijwilligers werken aan de opbouw van het parcours van het Nederlands Kampioenschap Streetrace in Oldebroek en deze week krijgen ze daar hulp bij van Defensie.
In het dorp worden al een aantal jaren wedstrijden georganiseerd, maar het is voor het eerst dat Oldebroek het Nederlands Kampioenschap Streetrace toegewezen heeft gekregen. Bij een wedstrijd Streetrace moeten mountainbikers zo snel mogelijk een straatparcours met hindernissen afleggen. In Oldebroek loopt de route dwars door het dorp.  

Noaberschap van Defensie

Militairen van de genie die gelegerd zijn in de gemeente Oldebroek helpen met het bouwen van twee bruggen in het parcours. Dinsdag is een brug geplaatst van vijf meter hoog waar de mountainbikers overheen moeten racen. Diezelfde brug wordt ook ieder jaar gebruikt tijdens de Nijmeegse Vierdaagse als voetgangersbrug over de Oranjesingel. 'Het is iets heel bijzonders en zal voor de deelnemers ook een hele uitdaging worden.' vertelt Roel Scheper van Defensie, nadat het eerste brugdeel is geplaatst. 'Het is een mooie oefening voor ons en het is voor ons maar tien minuten rijden, dus een soort noaberschap.' 
Voorzitter Arie ten Hove van de ATB-vereniging Oldebroek is blij met de hulp. 'We moeten de komende dagen nog honderden kuubs zand aanvoeren en nog een heleboel doen, maar het wordt een waar spektakel.' Het NK wordt verreden op vrijdag 2 en zaterdag 3 september.