Nieuws

Valeri Qazaishvili van Vitesse op weg naar Legia Warschau; geen vervanger

Vitesse-middenvelder Valeri Qazaishvili gaat hoogstwaarschijnlijk naar Legia Warschau in Polen, zo meldt Vitesse-directeur Joost de Wit. De club uit Warschau wil Qazaishvili huren met een optie tot koop. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Vitesse-middenvelder Valeri Qazaishvili gaat hoogstwaarschijnlijk naar Legia Warschau in Polen, zo meldt Vitesse-directeur Joost de Wit. De club uit Warschau wil Qazaishvili huren met een optie tot koop.
De middenvelder vertrekt vandaag al naar Polen. 'Hij moet nog worden gekeurd en wij zijn vandaag met de laatste details bezig. Qazaishvili wordt gehuurd voor een jaar en Legia Warschau heeft een optie tot koop. Dit is de beste optie op dit moment voor 'Vako', aldus De Wit.
De kleine Georgiër kwam in 2011 naar Vitesse en speelde ondertussen al meer dan 100 wedstrijden voor de Arnhemse club. Deze zomer wilde hij al vertrekken bij de Arnhemmers, maar tot een transfer kwam het nog niet. Nu zou er dus wel een volgende stap kunnen komen. Legia Warschau speelt namelijk Champions League.
'Hij speelt dan onder andere tegen Real Madrid en Borrusia Dortmund, dat is mooi voor die speler', aldus de directeur.
De kleine middenvelder van Vitesse stond de laatste weken vaak langs de kant bij Vitesse. Trainer Henk Fraser vond dat hij niet genoeg energie in zijn trainingen en wedstrijden stak. 'Vako' begon dit jaar nog in de basis, maar mocht daarna alleen tegen Roda JC invallen en tegen FC Utrecht speelde hij helemaal niet.

Geen vervanger

Er komt geen vervanger voor Qazaishvili. Vitesse hoopt vandaag de transfer met Tighadouini af te ronden. 'Dan staat het ook goed. We hebben genoeg opties op het middenveld', aldus De Wit.