Nieuws

Flipperkasten uit Aalten populair in Amerika en militairen bouwen brug in Oldebroek, dit is het nieuws van vandaag

Erwten.
In Wageningen wordt groente gekweekt op grond van Mars en de maan. In Aalten worden flipperkasten gemaakt die worden geëxporteerd naar Amerika. En militairen bouwen een brug in Oldebroek voor het NK Streetrace voor mountainbikers. Dit en meer is vandaag in het nieuws in Gelderland. © Pixabay
ARNHEM - In Wageningen wordt groente gekweekt op grond van Mars en de maan. In Aalten worden flipperkasten gemaakt die worden geëxporteerd naar Amerika. En militairen bouwen een brug in Oldebroek voor het NK Streetrace voor mountainbikers. Dit en meer is vandaag in het nieuws in Gelderland.

Kun je erwten kweken op Mars?

Onderzoeker Wieger Wamelink van de Wageningen Universiteit is het gelukt om eetbare groentes en rogge te kweken op nagemaakte grond van Mars en de maan. Vanmiddag om 17 uur gaat hij van deze groentes een 4-gangen diner serveren voor mensen die zijn onderzoek hebben gesteund. Als mensen in de toekomst voor langere tijd naar Mars of de maan gaan, is het immers logisch dat ze zelf hun eten verbouwen. 

Achterhoekse flipperkast populair in Amerika

In Amerika is de flipperkast nog altijd populair. Het liefst hebben de Amerikanen een flipperkast uit Aalten. Bij apparatenfabriek Ara in Aalten hebben ze lang gewerkt aan de perfecte flipperkast: The Big Lebowski. De kast is vernoemd naar de gelijknamige film en tijdens het flipperen kom je allerlei dingen uit de film tegen. Inmiddels is de eerste container met flipperkasten verscheept naar Amerika.  

Defensie bouwt brug NK Streetrace

Onder het motto goed noaberschap helpt Defensie vandaag in Oldebroek om daar een brug te plaatsen. In het dorp wordt een parcours opgebouwd voor het NK Streetrace voor mountainbikers dat dit weekend gehouden wordt. Daarvoor kon de organisatie van het NK de nodige hulp gebruiken en vroegen ze of de mannen van de genie die vlakbij gelegerd zijn een handje konden helpen.