Nieuws

85-jarige 'Tuutje' stopt met populaire grillkraam Gendringen

GENDRINGEN - Aloys Geerdink uit Gendringen, in de regio wijd en zijd bekend als 'Tuutje', neemt afscheid van zijn grillwagen waarmee hij op kermis en buurtfeesten stond. Zijn poelierswinkel houdt hij wel aan.
Vers gegrilde haantjes en kippetjes verkoopt Tuutje vanuit zijn grillwagen. Maandag doet hij dat voor de laatste keer op de kermis in Gendringen. 'Het wordt te druk en te veel', vertelt Aloys terwijl hij met wel 10 kippen geregen aan een zware spit in de weer is.
Met zijn grillwagen heeft Aloys Geerdink jarenlang op kermissen, buurtfeesten en avondvierdaagsen gestaan. 'Maar nu vindt hij het welletjes, gezien zijn leeftijd', vertelt dochter Yvonne, 'mijn moeder werkte ook altijd mee in de winkel, maar die ging op haar 65e lekker met pensioen.'

Kippetje gaat door

'Het is jammer dat hij er mee stopt', vertelt een vrouw die net een patatje en een haantje heeft besteld. 'We komen net van de kermis en dan is het vaste prik dat we hier iets bestellen.' Aloys glunderend: '80 procent van de klanten is vrouw, altijd gezellig'.
De nieuwe eigenaar van de grillwagen kreeg op het eind van de dag de sleutels. Aan de Kromme Elleboog heeft Aloys nog zijn poelierszaak. Daar blijft hij nog gewoon dagelijks in werken, samen met 1 personeelslid op de loonlijst.
O ja, Tuutje is dialect voor 'kip'.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!