Nieuws

Betuws Wijndomein derde beste wijnmaker van lage landen

De Gelderse wijnmaker Diederik Beker is met zes wijnen in de prijzen gevallen bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2016. Met één zilveren en vijf bronzen medailles werd de Erichemse wijnboer tijdens het evenement Chateau voor Buren bovendien uitgeroepen tot derde beste wijnmaker. © Facebook Diederik Beker
ERICHEM - De Gelderse wijnmaker Diederik Beker is met zes wijnen in de prijzen gevallen bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2016. Met één zilveren en vijf bronzen medailles werd de Erichemse wijnboer tijdens het evenement Chateau voor Buren bovendien uitgeroepen tot derde beste wijnmaker.
Beker maakt al twaalf jaar wijn op zijn zes hectare tellend bedrijf in het Betuwse plaatsje Erichem. Van alle wijnen die hij inzond voor de keuring eindigden er zes in de top drie. Vier witte wijnen, één rosé en een rode Regent staken er volgens de jury boven uit.
Aan de wijnkeuring deden wijngaarden uit het hele land en uit België mee. Onder de prijswinnaars waren opvallend veel Gelderse wijnboeren. Uit de Achterhoek, de Veluwe en uit de Betuwe.
Erichemmer Diederik Beker verzamelde met al zijn wijnen zoveel punten dat hij zichzelf het komend jaar de derde beste wijnmaker van de lage landen mag noemen. Alleen twee Limburgse wijnboeren scoorden hoger dan Beker.