Nieuws

Wielrenner Wilco Kelderman naar Giant-Alpecin

Wilco Kelderman uit Barneveld verruilt Team Lotto-Jumbo voor Giant-Alpecin. De Telegraaf schrijft dat de 25-jarige wielrenner voor de komende twee seizoenen een akkoord heeft bereikt bij de Duits-Nederlandse formatie waar ook Tom Dumoulin onder contract staat. © ANP
BARNEVELD - Wilco Kelderman uit Barneveld verruilt Team Lotto-Jumbo voor Giant-Alpecin. De Telegraaf schrijft dat de 25-jarige wielrenner voor de komende twee seizoenen een akkoord heeft bereikt bij de Duits-Nederlandse formatie waar ook Tom Dumoulin onder contract staat.
De afgelopen maanden stonden ook Team Sky en Trek-Segafredo voor het talent in de rij. Hij kon ook bijtekenen bij Lotto-Jumbo. Het vertrek van Kelderman is voor de Nederlandse ploeg een groot verlies. 
Bij Giant-Alpecin willen ze de wielrenner met persoonlijke begeleiding en een meer uitgebalanceerd programma terug aan de top krijgen. Mede door valpartijen in de Tour de France reed de wielrenner de afgelopen twee jaar onder zijn niveau. 
Desondanks blijft iedereen Kelderman als een van de grootste talenten van Nederland zien. In 2014 sloot hij de Giro d’Italia als zevende af, waarna hij zich in de Dauphiné tussen de absolute wereldtop mengde en uiteindelijk vierde werd.

Nieuwe omgeving

Na zes jaar bij Lotto-Jumbo kan het voor de klassementsrenner volgens de krant verfrissend werken om in een nieuwe omgeving uit te komen.
.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!