Nieuws

(VIDEO) Bizarre slotfase kan Achilles'29 niet redden tegen MVV

Achilles'29 heeft zondagmiddag ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. MVV uit Maastricht was met 2-3 te sterk. De bezoekers waren het grootste gedeelte van de wedstrijd de sterkste. Maar door een bizarre slotfase, met drie goals in tien minuten, werd het toch nog spannend op de Heikant. Maar spannend was niet genoeg voor de Groesbekers, Achilles verloor weer en blijft staan op drie punten dit seizoen. © Omroep Gelderland
GROESBEEK - Achilles'29 heeft zondagmiddag ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. MVV uit Maastricht was met 2-3 te sterk. De bezoekers waren het grootste gedeelte van de wedstrijd de sterkste. Maar door een bizarre slotfase, met drie goals in tien minuten, werd het toch nog spannend op de Heikant. Maar spannend was niet genoeg voor de Groesbekers, Achilles verloor weer en blijft staan op drie punten dit seizoen.

-Wedstrijdverslag-

Achilles'29 en MVV hielden elkaar in de openingsfase van de wedstrijd aardig in evenwicht. De grootste mogelijkheid was wel voor MVV. Thomas Verheydt kreeg de bal in kansrijke positie voor zijn voeten, maar zag tot twee keer toe Migiel Zeller in zijn weg liggen.
Daarna kreeg Jop van Steen voor Achilles'29 ook een kans. Een afgeslagen corner belandde voor zijn voeten, maar hij schoot hoog hover.

MVV pakt de leiding

Hoewel de ploegen gelijkwaardig waren, kwamen de Limburgers die op voorsprong kwamen in Groesbeek. Een corner van Jordy Croux kwam perfect op het hoofd van NIck Kuipers, hij toornde boven alle Achilles-verdedigers uit en kopte de 0-1 achter doelman Te Loeke.
MVV werd daarna sterker, en Achilles'29 was voornamelijk heel erg slordig. Door een fout van Achilles'29-verdediger Barry Beijer kon MVV die voorsprong daarom ook nog eens verdubbelen. Een lange bal kon niet goed worden verwerkt door Beijer, waardoor de bal bij MVV-spits Guvenc kwam. Hij twijfelde niet en haalde prachtig uit: 0-2. Dat was dan ook de ruststand op de Heikant.

Achilles'29 ontsnapt aan 0-3

Na rust was MVV dichtbij de 0-3 in Groesbeek, maar een kopbal van MVV-spits Thomas Verheydt belandde op de lat. En een paar minuten later had Jordy Croux de wedstrijd voor MVV moeten beslissen toen hij werd weggestuurd door Guvenc. Croux kwam alleen af op doelman Robbert te Loeke, maar de laatstgenoemde wist de inzet te pakken.
Achilles'29-trainer Eric Meijers probeerde daarna nog wat te forceren met een dubbele wissel. Rick Hemmink en Brian Boogers kwamen in de ploeg om voor wat meer aanvallende impulsen te zorgen.

Bizarre slotfase

Vlak voor tijd kreeg Barry Beijer nog een grote kans voor zijn ploeg, maar hij stuitte op keeper Bo Geens. In de rebound kreeg Surmeli een tweede poging, maar zijn schot werd gekeerd door een hand van een MVV-verdediger. Een vrije trap volgde op een kansrijke positie. Boy van de Beek ging achter de bal staan en schoot de bal prachtig in de rechterbovenhoek.
Niet veel daarna ging MVV'er Dion Gijzen alleen op Te Loeke af, de keeper leek de inzet te keren, maar dat ging niet helemaal goed. Jop van Steen probeerde de bal weg te halen, maar legde Gijzen neer. Scheidsrechter Janssen gaf een strafschop, die werd binnen geschoten door Croux: 1-3.
Maar ook die voorsprong duurde niet lang toen Mart Raterink een minuut later alweer de 2-3 binnen kopte voor Achilles'29. Verder kwam Achilles niet meer en zo verloor het ook de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen.
Opstelling Achilles'29: Te Loeke, Boelens, Beijer, Zeller (70. Hemmink), van Steen; Popalzay, Sürmeli, van de Beek, Dekkers(70. Boogers); Hendriks, Thoone.