Nieuws

NEC komt tekort tegen AZ en verliest met 2-0

ALKMAAR - NEC heeft de uitwedstrijd tegen AZ met 2-0 verloren.
De Nijmegenaren kwamen net tekort en zakken nu naar de twaalfde plaats in de eredivisie. Het was de eerste nederlaag voor NEC dit seizoen.
NEC begon met Robin Buwalda in de basis in plaats van de aan zijn lies geblesseerde Mikael Dyrestam. Michael Heinloth verhuisde naar de linksbackpositie.
De eerste kans was na tien minuten voor AZ, Friday schoot naast. De thuisclub bleef daarna dreigender. Trainer Peter Hyballa coachte zijn ploeg fanatiek aan de zijlijn en zag hoe zijn ploeg vooral degelijk verdedigde.
Er gebeurde verder heel weinig. AZ overtuigde ook niet. Na ruim een half uur moest Joris Delle in actie komen toen Van Overeem op doel kopte. Namens NEC waagde Kevin Mayi na een aardige actie de eerste doelpoging. Vlak voor rust sloeg AZ toch toe, Dos Santos kopte de bal bij de tweede paal binnen.
Na rust kwam Raegy Ofosu meteen gevaarlijk door, maar hij werd geduwd toen hij wilde uithalen. Even later kreeg Julian von Haacke zijn tweede gele kaart en dus rood toen hij een lichte overtreding begin bij de middenlijn op een speler die wel doorgebroken was.
AZ had een grote kans via voormalig NEC'er Jahanbakhsh, die in vrije positie hoog over schoot. De Iraanse international kreeg de hele wedstrijd veel teveel ruimte van Heinloth, de derde linksback in vier competitiewedstrijden bij NEC. Op rechts hield Buwalda zich beter staande. De Nijmegenaren waren ook gevaarlijk, Ofosu schoot hard voorlangs na een handige pass van Gregor Breinburg. Maar uit een counter werd het toch 2-0  via Jahanbakhsh. En daarmee was het verzet bij NEC gebroken.
AZ miste nog wat kansen op de 3-0. In de slotfase mocht de zestienjarige Ferdi Kadioglu als invaller nog zijn debuut maken.
Opstelling: Delle; Buwalda, Dumic, Golla, Heinloth; Bikel, von Haacke, Breinburg; Ofosu (Kadioglu), Mayi, Owusu-Abeyie (Lundholm).