Nieuws

Supporters van NAC zijn blij met gemeente Berg en Dal

Spelbeeld uit de laatste editie van Achilles '29- NAC Breda
De supporters van NAC Breda prijzen de gemeente Berg en Dal om hun gastvrijheid. De aanhang van de club uit Breda doet dat na een uitgebreid onderzoek via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).
ARNHEM - De supporters van NAC Breda prijzen de gemeente Berg en Dal om hun gastvrijheid. De aanhang van de club uit Breda doet dat na een uitgebreid onderzoek via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).
NAC degradeerde in 2015 naar de eerste divisie. De supporters van de club zagen zich daarna geconfronteerd met strenge vervoersmaatregelen bij het bezoek van uitwedstrijden. Vaak moesten de fans van de club bijvoorbeeld verplicht met de bus naar uitwedstrijden, de zogeheten buscombi. Omdat de supporters wilden weten welke afwegingen daaraan ten grondslag liggen, besloten fanzine De Rat en de clubraad van NAC de informatie te 'wobben'.

'Alle duimen omhoog voor Berg en Dal'

Volgens de supporters worden de regelingen 'volstrekt willekeurig en meestal onnodig opgelegd. Gemakzucht en onvolledige informatie leiden in veel gemeentes tot het kiezen van de makkelijkste route. Daarbij worden procedures, als ze er al zijn, nauwelijks gevolgd.' De gemeente Berg en Dal is volgens de supporters een positieve uitzondering:
Lees het volledige onderzoek van de supporters van NAC hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!