Vitesse weet in eigen huis weer niet te winnen: 1-1 tegen FC Utrecht

ARNHEM - Vitesse heeft vrijdagavond in de eigen GelreDome niet kunnen winnen van FC Utrecht. De Arnhemmers waren het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar FC Utrecht ging er uiteindelijk met een puntje vandoor: 1-1. Dat kwam met name doordat Vitesse het vizier niet op scherp had. Daardoor hebben de Arnhemmers nu al 7 thuiswedstrijden op rij niet gewonnen.

-Wedstrijdverslag-

De eerste kans in de wedstrijd was wel meteen voor de Arnhemmers. Milot Rashica, de kleine dribbelaar, kreeg de bal en slalomde met wat geluk door de FC Utrecht-verdediging. Hij stuitte met zijn schot alleen op doelman Robin Ruiter. Ricky van Wolfswinkel kreeg de kans in de rebound, maar kopte naast.
Daarna kreeg ook Utrecht een kans toen middenvelder Ayoub de bal in vrijstaande positie op zijn voet kreeg. Zijn volley ging uiteindelijk net naast de goal.

Nathan verzuimt te scoren

Niet veel later had Vitesse op een voorsprong moeten komen. Na goed verdedigend werk van Van Wolfswinkel kreeg Milot Rashica de bal. De Albanees stuurde Nathan alleen op Ruiter af, maar wachtte te lang met schieten, zodat hij alsnog gestuit werd.
De wedstrijd was wel in evenwicht, want ook Utrecht liet het er niet zomaar bij zitten. Een paar minuten na de grote kans van Nathan was het Willem Janssen die vrij stond in het strafschopgebied van Vitesse. Uit een moeilijke hoek probeerde hij het, maar Room kon de bal opvangen.

Van Wolfswinkel doet oude club pijn

Wat Nathan en Rashica voorin nog niet lukte, ging Ricky van Wolfswinkel na een half uur spelen beter af. Milot Rashica stoomde op aan de rechterkant en legde de bal panklaar neer voor de goal van Utrecht. Daar stond de Vitesse-spits klaar om de bal binnen te tikken. Zo scoorde Van Wolfswinkel tegen zijn oude club.
Nog voor rust had de spits uit Woudenberg ook zijn tweede van de avond moeten maken toen hij door Nathan alleen op Ruiter werd afgestuurd. De doelman van Utrecht liet nu alleen zijn klasse zien en stopte de inzet van de Vitesse-aanvaller.
Maikel van der Werff wilde doelman Ruiter ook wel eens testen. De centrale verdediger probeerde het met een schot van 35 meter en de keeper had het er nog best moeilijk mee. Ruiter ving de bal in twee instanties. Daardoor werd de marge bij de rust niet ruimer.

Vitesse wil meer

Na de rust leek Vitesse meteen op zoek te gaan naar meer doelpunten. Daar was het al snel dichtbij toen Guram Kashia een vrije trap op zijn hoofd kreeg. De verdediger stond al bijna te juichen, maar zijn kopbal belandde in de handen van doelman Ruiter.

Utrecht uit het niets op gelijke hoogte

Toch was het FC Utrecht dat uit het niets weer op gelijke hoogte kwam. De Franse spits Sebastien Haller was alert op een voorzet van Giovanni Troupée. Eloy Room en Kelvin Leerdam hadden het nakijken bij de kopbal van de spits.
Niet veel later dacht Vitesse een penalty te verdienen toen Yeini onderuit ging in het strafschopgebied, maar de middenvelder ging volgens scheidsrechter Kuipers te makkelijk liggen. Vitesse creëerde vervolgens alleen via Mitchell van Bergen nog een kansje (een afstandsschot), maar meer zat er ook niet meer in voor de Arnhemmers. Zo konden Vitesse het thuispubliek opnieuw niet trakteren op drie punten.
Opstelling: Room; Leerdam, Kashia, Van der Werff, Kruiswijk; Yeini, Baker, Nakamba; Rashica, Ricky van Wolfswinkel, Nathan (69. Van Bergen).