Nieuws

Armoedig De Graafschap haakt voorlopig af na nederlaag

DOETINCHEM - De Graafschap haakt voorlopig af voor de kopposities in de eerste divisie na een 2-0 nederlaag thuis tegen VVV.
De Doetinchemmers crëerden nauwelijks kansen en speelden bijzonder matig.
Voor de wedstrijd werd afscheid genomen van Ted van de Pavert en Kristopher Vida, die de club afgelopen zomer verlieten.
De Graafschap gaf in het begin veel ruimte weg en Van Crooij kon zo doorlopen, maar Filip Bednarek bracht redding. De wedstrijd was bepaald niet enerverend. De thuisclub had meer balbezit, maar deed daar weinig mee. Pas in de 28e minuut ontstond het eerste gevaar bij een vrije trap van Mark Diemers. Daarbij raakte Jan Lammers geblesseerd en de sterke verdediger leek er definitief uit te moeten, maar kwam toch weer het veld in.
Maar even later was het toch einde verhaal voor Lammers. Jurre Vreman was zijn vervanger. Hunte kon na geknoei bij De Graafschap achterin uithalen, maar Bednarek was weer paraat.
Meteen na rust redde de doelman zijn ploeg weer toen Van Crooij uithaalde. En meteen daarna schoot Resida voorlangs. Aan de andere kant nam Diemers weer een uitstekende vrije trap, De Fockert tikte de bal stijlvol uit de hoek. De 0-1 viel door een halve omhaal van Röseler en dat was niet eens onverdiend.
De Graafschap creëerde niks en miste ook de overtuiging tegen het sluwe VVV. Diemers probeerde het van afstand, maar De Fockert redde opnieuw. De onopvallend debuterende Anthony van den Hurk moest licht geblesseerd het veld verlaten. Een andere nieuweling, Elvio van Overbeek, was zijn vervanger.
De Limburgers sloegen tien minuten voor tijd toe. Resida controleerde de bal knap en voormalig NEC'er Joey Sleegers maakte er 0-2 van. Het armoedige De Graafschap was alleen nog gevaarlijk via Van Overbeek, die de buitenkant van de paal raakte. VVV was vooral bezig met tijdrekken. In de extra tijd keerde De Fockert nog een schot van Lion Kaak.
Opstelling: Bednarek; Will, Nieuwpoort, Lammers, (Vreman), Keurntjes; Kaak, Diemers, Koolhof (Bannink), Driver; Van den Hurk (van Overbeek), Parzyszek.