Nieuws

Wat is er dit weekend te doen in de mooiste provincie van Nederland?

Rad van Fortuin
U wilt er dit weekend even uit, maar waar in de provincie is er wat leuks te beleven? Omroep Gelderland helpt u een handje. Een greep uit het aanbod. © ANP
ARNHEM - U wilt er dit weekend even uit, maar waar in de provincie is er wat leuks te beleven? Omroep Gelderland helpt u een handje. Een greep uit het aanbod.

Rad van Fortuin

Op televisiezender SBS6 is sinds een paar dagen de quiz Rad van Fortuin te zien. In de jaren 90 was die show razend populair. De quiz is nu nieuw leven ingeblazen.
In Nijmegen wordt deze zaterdagmiddag aan de Waalkade gezocht naar een man of vrouw die als assistent in de show wil komen opdraven. Het takenpakket is simpel: er moeten bordjes worden omgedraaid en prijzen aangeprezen. Geen idee wat het Rad van Fortuin is? We hebben nog wat oude beelden opgesnord. 

Beethovenfestival

De componist Ludwig van Beethoven staat dit weekeinde centraal in Zutphen. Daar wordt het Beethovenfestival gehouden. Dat is een tweejaarlijks spektakel, waarbij op diverse manieren een ode wordt gebracht aan de componist. Weten wat er exact in Zutphen gaat gebeuren? Kijk dan hier.

Spoel in Culemborg

In Culemborg wordt zondag bij Werk aan het Spoel een openluchtfestival met eigentijdse muziek en theater gehouden. Op verschillende podia zijn optredens te zien van onder andere The Indien en Michael Prins. Prins is bekend van zijn deelname aan het televisieprogramma De beste singer-songwriter van Nederland en zijn nummer Close to you. Het festival is zondag van 13.30 tot 20.00 uur.

Burlen

Wie doet het beste het geluid van een bronstig edelhert na? Dat wordt morgenmiddag (zondag) duidelijk op het Open Nederlandse Kampioenschap Burlen dat voor de vierde keer gehouden wordt in het Nationale Park De Hoge Veluwe.
Vorig jaar klonk dat zo...
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!