Nieuws

Langer dan uur in de file door stoeptegels op A12 bij Velperbroek

ARNHEM - Stoeptegels op de A12 tussen de grens en Duiven maken weggebruikers het leven zuur. De tegels waren uit een aanhanger gevallen en de brokstukken blokkeerden drie rijstroken.
Door de afgevallen lading staat er een lange file. Op het hoogtepunt was die 12 kilometer lang, een vertraging volgens de ANWB van meer dan een uur. Rond 13.15 uur was de weg vrij en kon het verkeer zijn weg weer vervolgen.
De opruimwerkzaamheden bij de afrit naar Velperbroek. Foto: Wim Hageman.
De file die al bij de grensovergang begint. Foto: Wim Hageman.
In de file letten twee vrachtwagenchauffeurs ter hoogte van Zevenaar niet goed op en kwamen met elkaar in botsing. Een weginspecteur van RIjkswaterstaat leidde beide combinaties van de snelweg af naar een parkeerplaats.
Op de A1, A28 en A50 waren ook problemen. Verkeer op de A1 tussen Apeldoorn en Amersfoort dat onderweg was richting Utrecht, kreeg na een ongeluk het advies om te rijden via de A30 (Ede); op de A28 was ter hoogte van knooppunt Hoevelaken de verbindingsweg naar de A1 door ditzelfde ongeluk dicht.
Op de A50 had het verkeer na een eerder ongeluk last van hinder tussen Heteren en knooppunt Grijsoord. Daar bedroeg de vertraging een kwartier.