Nieuws

Bandenprikken Druten blijft maar doorgaan

Nadat een bandenprikker de laatste tijd toesloeg in Druten, kwamen deze week opnieuw aangiftes binnen van mensen die de banden van hun auto lek aantroffen. © Pixabay
DRUTEN - Nadat een bandenprikker de laatste tijd toesloeg in Druten, kwamen deze week opnieuw aangiftes binnen van mensen die de banden van hun auto lek aantroffen.
Een of meerdere vandalen teisteren de plaats nu al enige tijd. Vorige week werd een 13-jarige jongen aangehouden. Dat was nadat tientallen banden waren lekgestoken. Het daaropvolgende weekend en in deze week ging het weer mis. 

Met mes naast auto

In de afgelopen dagen zijn volgens wijkagent Brugt Peper wederom aangiftes binnengekomen van drie auto-eigenaren na nieuwe incidenten. De jeugdige verdachte werd aangehouden toen surveillerende agenten hem 's avonds aantroffen op zijn knieën naast een auto. Hij had een mes bij zich. 
Het totale aantal lekke banden ligt daarmee rond de 50. De politie blijft de 13-jarige in beeld houden als verdachte maar sluit andere daders niet uit en zoekt getuigen.