Nieuws

Sporters gehuldigd of aan het trainen? En nieuws over de Duitse kankerkliniek: het nieuws van vandaag

De Gelderse toppers Elis Ligtlee (goud) en Jelle van Gorkom (zilver) worden gehuldigd in hun woonplaatsen en het Duitse Openbaar Ministerie geeft een persconferentie over de Duitse natuurgenezer Klaus Ross. © ANP
ARNHEM - De Gelderse toppers Elis Ligtlee (goud) en Jelle van Gorkom (zilver) worden gehuldigd in hun woonplaatsen en het Duitse Openbaar Ministerie geeft een persconferentie over de Duitse natuurgenezer Klaus Ross.

Hoe gaat het onderzoek naar Ross?

Is de Duitse natuurgenezer Klaus Ross verantwoordelijk voor de dood van drie mensen, onder wie een man uit Apeldoorn? Die vraag houdt Nederland, België en Duitsland al weken bezig. De justitie wil zelfs zo ver gaan om lichamen van patiënten die bij Ross onder behandeling stonden op te graven, om extra onderzoek te doen. 
Het Duitse Openbaar Ministerie geeft deze vrijdag een update over de laatste stand van zaken tijdens een persconferentie.

Gelderse bouwen een feestje ...

Ze zijn terug: wielrenster Elis Ligtlee uit Eerbeek en BMX'er Jelle van Gorkom uit Lichtenvoorde. Op de Spelen in Rio wonnen ze hun medailles (goud voor Elis en zilver voor Jelle). In de loop van de dag worden ze gehuldigd in hun dorpen. 
Omroep Gelderland is uiteraard bij de huldigingen van deze Gelderse toppers. 

... en trainen

Op sportpark Papendal in Arnhem oefenen de Paralympische voetballers voor het laatst voordat zij afreizen naar Rio, voor de Paralympische Spelen. Onder hen zijn maar liefst zeven Gelderse voetballers. We bellen vrijdagochtend met één van hen.