Nieuws

Noodopvang vluchtelingen Ede sluit 1 november

Kinderen uit noodopvang die in Ede naar school gaan
De noodopvang voor vluchtelingen op voormalig kazerneterrein Maurits Zuid in Ede sluit per 1 november. Dat heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de gemeente laten weten. © Omroep Gelderland
EDE - De noodopvang voor vluchtelingen op voormalig kazerneterrein Maurits Zuid in Ede sluit per 1 november. Dat heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de gemeente laten weten.
Door de verminderde toestroom van vluchtelingen kan de noodopvanglocatie worden gesloten. 
Het COA wil de opvang bovendien zoveel mogelijk laten bestaan uit reguliere azc-plekken. Azc's bieden betere voorzieningen en faciliteiten voor bewoners.
De noodopvang in Ede zal de komende weken leegstromen, stelt de gemeente in een persbericht.
Er zijn nu 240 bewoners in de noodopvang. Ruim 90 mensen met een verblijfsvergunning zijn gekoppeld aan Ede. De gemeente wil in elk geval de gezinnen met kinderen voor sluiting van de noodopvang huisvesten in Ede. Deze kinderen gaan namelijk naar Edese scholen.
De gemeente Ede heeft nog drie nieuwe azc-locaties gepland: De Klinkenberg (400 plekken), De Braamhorst (300) en De Goudsberg (200). Ze denkt dat eind september duidelijk wordt of deze locaties nog nodig zijn.