Nieuws

Gebotst passagiersschip Deest had problemen met het roer

DEEST - Het passagiersschip dat woensdagavond in botsing kwam met een tanker op de Waal bij Deest, ligt daar nog tot begin van de middag. Het schip heeft aangelegd bij een failliete werf vlakbij Dodewaard. De politie heeft de hekken van de werf geforceerd, zodat de passagiers even van het schip en van het terrein af kunnen.
Het schip had vanmiddag in Keulen moeten zijn, zodat de passagiers daar de dag konden doorbrengen. Als alternatief is nu een tripje naar Nijmegen gepland. Daar varen ze vanmiddag dus naar toe.

Alleen een stootje

Een van de Zwitserse passagiers liet weten dat hij was blij dat ze 'bevrijd 'waren: 'Het is toch rottig als je de hele tijd vastzit op het schip en niet van het terrein af kunt. De passagiers hebben van de botsing alleen een klein stootje gevoeld. Slechts één iemand viel om. 'Dat was even schrikken want hij had net een nieuwe heup, maar de man maakt het goed'.

79 passagiers

Problemen aan het roer waren waarschijnlijk ook de oorzaak van de botsing, zei woordvoerder Sandra van der Zweep donderdagochtend op Radio Gelderland.
Het schip draaide vlak voor de botsing op de rivier, dat betekent dat de koers werd gewijzigd. Daarbij merkte de bemanning dat er problemen aan het roer waren, waarna het schip botste met de tanker. Die is na een inspectie gewoon doorgevaren.
Volgens de woordvoerder hebben de 79 opvarenden overnacht op de boot. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!