Nieuws

Nieuws van de dag: het wordt heet en bijzondere graven in Zutphen

ZUTPHEN - Krijgen we een hittegolf? Dat is natuurlijk een belangrijke vraag vandaag en in Zutphen zijn er bijzondere graven van heldhaftige militairen ontdekt. We zetten alvast de belangrijkste nieuwsfeiten van donderdag 25 augustus op een rij.
Het wordt vandaag weer een hete dag en Gelderland stevent misschien wel af op een hittegolf. Heeft u vandaag pech langs de weg? Dan helpt Rijkswaterstaat u zo snel mogelijk. En we bekijken hoe Gelderland de verkoeling zoekt. Heeft u een foto? Mail naar omroep@gld.nl of stuur een appje.

Zutphen

In Zutphen zijn bijzondere graven ontdekt. Er liggen waarschijnlijk zes mensen begraven, waaronder drie mensen die de Willemsorde hebben gekregen. Een van de militairen ging met Napoleon op veldtocht naar Moskou en nam deel aan tien veldslagen. Na het einde van Napoleon vocht hij nog aan de zijde van de Prins van Oranje.  Het verhaal van de graven ziet u om 18.00 uur in GLD Vandaag.

MuZIEum

En hoe is het om met weinig zicht door Nijmegen te lopen? Het MuZIEum, een ervaringsmuseum, over zien en niet zien laten deelnemers het zelf ervaren. De deelnemers lopen met een speciale virtual reality bril door de stad en ervaren zo verschillende vormen van slechtziendheid. Omroep Gelderland neemt de proef op de som. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52