Nieuws

Nijmegen heeft weer een Fiets4daagse

Na negen jaar is de Fiets4daagse weer terug in Nijmegen. © Flickr.com
NIJMEGEN - Na negen jaar is de Fiets4daagse weer terug in Nijmegen.
De Fiets4daagse duurt van donderdag 25 t/m zondag 28 augustus en de start is iedere dag bij De Vasim. Er doen ongeveer 1000 mensen aan mee, zei Arthur Hofstad donderdagochtend op Radio Gelderland.
Er is geen aanpassing gedaan vanwege de warmte. Wel wordt mensen aangeraden een petje mee te nemen en voldoende te drinken. Hoewel het aantal deelnemers aan dit soort evenementen terugloopt, denkt de organisatie in Nijmegen juist dat er veel potentie is.

Nieuw concept

Het concept is volgens de organisatie geheel vernieuwd; elke dag doen de fietsers zes zogenaamde SuperStops aan. Zo komen de fietsers onder andere bij Museumpark Orientalis, proeven ze bij brouwerij Landgoed Bergzicht-De Raaf en stoppen op het terras bij de Thornsche molen. Ook is er met het pontje bij Cuijk een muzikale overtocht met zeemansliederen gepland.
Omdat niet iedereen de mogelijkheid heeft om alle vier dagen te fietsen, is het ook mogelijk om 1, 2 of 3 dagen mee te doen. Er is een keuze uit een korte en en lange route. De korte is 30-40 kilometer lang, de lange tussen de 40 en de 90Km. De ene dag fiets je door Duitsland, de andere bezoek je de Betuwe.
Kijk voor meer info op: nijmeegsefiets4daagse.nl