Nieuws

Conflict in de top van NEC: technisch manager Hoekman ter discussie

De tweede letter E van NEC staat voor Eendracht. Dat is op het veld momenteel de kracht van NEC, maar daarbuiten bepaald niet.
NIJMEGEN - De tweede letter E van NEC staat voor Eendracht. Dat is op het veld momenteel de kracht van NEC, maar daarbuiten bepaald niet.
Het rommelt enorm in de top van de Nijmeegse club. Het grootste probleem is de positie van technisch manager Danny Hoekman.
Die werkt niet goed samen met de Futuralis Football Group, het bureau dat NEC al sinds de degradatie in mei 2014 adviseert bij technische zaken. Door de structuur binnen het technisch hart van de Nijmeegse club, werden er in het verleden altijd snel zaken gedaan. Maar sinds de komst van Hoekman is er veel onenigheid. Futuralis kreeg al meerdere malen te maken met negatieve publiciteit en Hoekman wordt verweten dat hij betrokken is bij negatieve insinuaties over het bureau uit Cuijk.

Opzeggen contract

Het conflict is inmiddels zo hoog opgelopen, dat Futuralis dreigt om de samenwerking per direct stop te zetten. Het contract tussen NEC en het bureau is anderhalve maand geleden verlengd tot en met augustus 2018. De clubleiding van NEC heeft zich nog niet over de kwestie uitgesproken en trainer Peter Hyballa verklaarde dat hij zich er niet mee bezig wil houden. NEC en Futuralis zitten na het sluiten van de transferwindow met elkaar om tafel om te evalueren.
Danny Hoekman met trainer Peter Hyballa