Nieuws

Gelderse paralympiërs trainen zich suf richting Rio [FOTO'S]

De Olympische Spelen zijn dan misschien voorbij, maar het sportfeestje in Rio de Janeiro is nog niet over. Vanaf 8 september gaan de paralympiërs namelijk voor hun medailles Via de sociale media laten ze zien dat ze al hard aan het trainen zijn voor die éne hoofdprijs. © Omroep Gelderland
RIO DE JANEIRO - De Olympische Spelen zijn dan misschien voorbij, maar het sportfeestje in Rio de Janeiro is nog niet over. Vanaf 8 september gaan de paralympiërs namelijk voor hun medailles Via de sociale media laten ze zien dat ze al hard aan het trainen zijn voor die éne hoofdprijs.
Zo laat rolstoeltennisster Marjolein Buis uit Beuningen zien dat er niet altijd een racket aan te pas hoeft te komen in de voorbereiding. En als ze goed door blijft oefenen kan ze misschien ook over vier jaar wel op het onderdeel estafette uitkomen op de Paralympische Spelen.
Ook kogelstootster Lara Baars uit Groesbeek toont haar trainingsarbeid:
Mocht het onverhoopt niet lukken met dat kogelstoten, dan is er voor Lara misschien ook nog een kansje op het tafeltennis.
En Kenny van Weeghel uit Elburg zoeft ook nog even voorbij:
Teun Mulder uit Zuuk is officieel geen paralympiër, maar toch bereidt hij zich wel voor op die Paralympische Spelen. Dat komt omdat hij Vincent ter Schure uit Soest moet begeleiden bij het wielrennen. Ook zij zijn nu nog druk met de laatste voorbereidingen.
Tot slot, alle trainingsarbeid kan je natuurlijk bij 30 graden in Nederland doen om alvast een beetje te wennen, maar Toronto is ook geen verkeerde bestemming. Dat is de bestemming voor Tom Egberink uit Nijmegen.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl