Nieuws

Een lantaarnpaalmysterie; Elis, Jelle en Xan naar de koning en de jammarkt in Neede, dit is het nieuws van woensdag 24 augustus

(Jelle van Gorkom
Vandaag in het nieuws: een lantaarnpaalmysterie in Apeldoorn. De jammarkt in Neede goeit het roer om en de Gelderse medaillewinnaars krijgen vandaag een huldiging bij de Koning en Koningin in Den Haag. © KNWU
ARNHEM - Vandaag in het nieuws: een lantaarnpaalmysterie in Apeldoorn. De jammarkt in Neede goeit het roer om en de Gelderse medaillewinnaars krijgen vandaag een huldiging bij de Koning en Koningin in Den Haag.

Het lantaarnpaalmysterie van Apeldoorn

333 lantaarnpalen in Apeldoorn zijn sinds juni vernield. Wie er achter zit is een groot mysterie. De vandaal of de vandalen komen tegen de avond en 's nachts naar de palen in het buitengebied toe en draaien dan het deurtje eruit en knippen vervolgens een kabel door. Om de koperprijs kan het niet gaan, want het is maar een heel klein stukje dat wordt doorgeknipt. Politie en gemeente zijn het zat.

Medaillewinnaars op bezoek bij Mark, Edith, Willem-Alexander en Máxima

We krijgen er nog lang niet genoeg van. Gisteren werden de olympische sporters toegejuicht in Amsterdam. Vandaag volgt de traditionele formele huldiging van de medaillewinnaars in de Ridderzaal in Den Haag. Daar worden onder andere de Gelderse medaillewinnaars Elis Ligtlee (Eerbeek), Jelle van Gorkom (Lichtenvoorde) en Xan de Waard (Renkum) ontvangen door premier Mark Rutte en minister van Sport Edith Schippers. Daarna fietsen de medaillewinnaars naar Paleis Noordeinde voor een bezoek aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Jammarkt Neede back to basic

Neede staat vandaag voor de 26e keer in het teken van de jaarlijkse nationale jammarkt. De organisatie gooit het roer om. Ondanks het succes van de afgelopen jaren waarin de jammarkt aan een landenthema werd gekoppeld, en er naast de zoetigheden ook steeds meer ‘vreemde producten’ werden aangeboden, gaat de markt terug naar haar oorsprong. Een markt met alleen zoetigheden die een link hebben met jam. De jammarkt in Neede wil namelijk geen doorsnee braderie worden. De jammarkt trekt tienduizenden bezoekers.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!