Nieuws

Jammarkt Neede wil 'back to basic', maar of dat lukt?!

NEEDE - Wasmachines of leesboeken zijn dit jaar niet welkom op de Jammarkt in Neede. De stichting Nationale Jammarkt wil alleen jamgerelateerde producten op de markt hebben. De organisatie wil na 25 jaar dus terug naar de basis. Jam.
Maar het lijkt erop, dat dit niet lukt -signaleert verslaggeefster Lonneke Gerritsen. 'Er staat een kraam met kaas; een lokale ondernemer heeft wasmachines op de stoep gezet en er staat een uitstalling van de Etos.'
Kaas te koop op de Jammarkt (Foto: Omroep Gelderland)
Deze 26e editie is de organisatie strenger geweest bij de aanmelding van standhouders. Hiermee moet voorkomen worden dat de Jammarkt een doorsnee braderie gaat worden. De organisator hoopt dat de standhouders zich volgend jaar beter aan het verzoek houden.

Sapcentrifuges wel

De Jammarkt moet er een zijn waar allerlei bijzondere soorten jam, gelei, marmelades en andere vruchtenconserven aangeboden worden. Volgens voorzitter Hans Niessink mag er nog wel meer, als het maar een link heeft met jam:  'Dus geen wasmachineverkopers, maar een stand waar sapcentrifuges worden verkocht kan prima. '  
Vorig jaar werd voor het eerst een Jamkoning benoemd na een reeks van koninginnen. Of ook die traditie weer in ere wordt hersteld, wordt eind van de ochtend bekend. 
De Nationale Jammarkt in Neede wordt jaarlijks bezocht door duizenden mensen.