Nieuws

Hennepkwekerij ontmanteld in Heteren, 1465 planten vernietigd

Na de ontdekking maandag van een hennepkwekerij in een bedrijfspand op industrieterrein Poort van Midden Gelderland Zuid in Heteren heeft de politie drie arrestaties verricht. Ook werd beslag gelegd op drie auto’s. © politie.nl
HETEREN - Na de ontdekking maandag van een hennepkwekerij in een bedrijfspand op industrieterrein Poort van Midden Gelderland Zuid in Heteren heeft de politie drie arrestaties verricht. Ook werd beslag gelegd op drie auto’s.
De politie kwam de hennepteelt op het spoor dankzij een tip over verdachte omstandigheden rondom het bedrijfspand.
Nader onderzoek deed vermoeden dat het pand werd gebruikt voor de hennepteelt. Toen agenten maandag naar binnen gingen, ontdekten ze verdeeld over vier ruimtes in totaal 1465 hennepplanten.
In het pand waren op dat moment drie mannen aanwezig: een 54-jarige man uit het Brabantse Reusel en twee inwoners van Kerkdriel van 34 en 44 jaar. Ze zitten voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.
Bij het pand werden ook twee bedrijfsauto’s en een (luxe) auto aangetroffen waarop beslag werd gelegd. Vermoedelijk zijn de auto’s betaald met uit misdrijf verkregen geld.
De kwekerij is ontmanteld en samen met de planten vernietigd.